Je tuin in volle bloei met grote terraspotten

- Buitenplanten

Grote potten met daarin kleurrijke planten zijn ideaal op elk terras en in elke tuin. In geen tijd fleuren ze de omgeving helemaal op. En dat is geen wonder, want met een minimum aan moeite creëer je een maximum aan effect. Heerlijk toch?

Lavendel - lees méér

Op vakantie in je tuin

Met mediterrane planten en kleurrijke planten waan je je al snel in een zuiders paradijs. Neem nu lavendel, campanula of de bellenplant. Fantastisch mooie planten die helemaal floreren als je ze daarvoor de ruimte geeft. En met ruimte bedoelen we een grote pot met de juiste potgrond. Als je plant voldoende ruimte heeft, moet je geen schrik hebben dat hij snel uitdroogt. Maar een grote pot heeft ook nog andere voordelen. Het springt meteen in het oog en je kan het makkelijk gebruiken om iets meer structuur in je tuin of terras te brengen. Size does matter!

Fuchsia 'Walz Jubelteen'

Wat kan je planten?

Het voordeel van planten kopen die een maatje groter zijn, is het instant effect op je tuin of terras. Plots lijkt het dag en nacht verschil. Planten die daarvoor kunnen zorgen zijn bijvoorbeeld lavendel, campanula of de bellenplant. De lavendel kent iedereen wel. Met die kleur en geur waan je je zo in het zuiden.

De campanula en bellenplant zijn wat minder bekend maar onterecht onbemind. Zo is de bellenplant een vaste plant die tijdens de zomer en de herfst volop in bloei staat. Zeker wanneer je hem in een zandgrond plant waar je enkele uren zon hebt. Voeg tijdens de zomermaanden genoeg water en compost toe en hij bloeit dat het een lieve lust is.

Campanula

De campanula is van oorsprong een bergplant. Een grond met voldoende kalk zal hij dus met andere woorden zeker weten te waarderen. Het is een speelse plant waarvan de bloemen op klokjes lijken. Of je nu voor roos, wit, blauw of paars gaat. Deze bloemen bieden gegarandeerd een meerwaarde aan je tuin.

Beide planten zijn trouwens niet helemaal winterschuw maar houden niet van echt ijzige temperaturen. Wanneer je ze dus in een grote pot houdt, kan je ze in de winter makkelijk op een warmere plek laten overwinteren.

Hydrokorrels

Hou je je planten in de pot?

Dan geven we je graag enkele pottentips mee:

  • Vul de pot tot enkele centimeters onder de rand met een kwalitatieve potgrond.
  • Drainage is enorm belangrijk. Met een laag hydrokorrels onderaan ben je zeker dat je planten niet zeiknat worden.
  • Dat water is dan ook weer enorm belangrijk. Een pot op een warme plek verdampt meer water dan een pot in de schaduw. Bovendien zullen bladrijke planten ook sneller water verdampen dan planten met minder blad.
  • Planten in potten zijn ook gevoeliger voor vorst. Zet ze daarom in de winter binnen.
  • Planten in potten hebben af en toe extra voeding nodig. Ze kunnen met hun wortels niet de bodem in om op zoek te gaan naar voedingsstoffen. Help ze daarom een handje.